Membrii Consiliului de Administrare al Zonei Ramsar „Nistrul de Jos” s-au întrunit cu colegii ucraineni pentru a identifica împreună soluții comune de gestionare a unei arii naturale protejate

Membrii Consiliului de Administrare al Zonei Ramsar „Nistrul de Jos” s-au întrunit cu colegii ucraineni pentru a identifica împreună soluții comune de gestionare a unei arii naturale protejate

Membrii Consiliului de Administrare al Zonei RAMSAR „Nistrul de Jos” și reprezentanți ai Parcului Național Natural „Nistrul de Jos” (Нижньодністровський національний природний парк) din sud-vestul Ucrainei, s-au întrunit în cadrul unui eveniment de consolidare de capacități și schimb de experiență, care s-a desfășurat în zilele de 18 și 19 noiembrie la Centrul de Administrare al Rezervației Naturale „Plaiul Fagului”.  

Activitatea a avut scopul de a familiariza participanții cu metodele și practica de management a unei Rezervații Naturale, precum și de a identifica soluții comune la provocările întâmpinate în procesul de gestionare a unei arii naturale protejate. În același timp, au fost abordate aspecte legate de accesarea oportunităților de dezvoltare a micului business în zonă, importanța promovării acesteia prin prisma valorii ecologice și turistice, și necesitatea funcționării centrelor locale de informare, care pot exercita un rol fundamental în informarea populației locale și a turiștilor.  

Astfel, pe parcursul celor două zile de lucru au fost prevăzute sesiuni de prezentare și schimb de experiență privind gestionarea Ariilor protejate cu statut de Rezervație Naturală, Parc Național, Zonă Ramsar.

Participanții au efectuat, de asemenea, un traseu turistic, care a cuprins vizite la centrele de informare și Administrare în Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” și în Zona Ramsar Nistrul de Jos.

Evenimentul de consolidare a capacităților a avut loc în cadrul proiectului Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar „Nistrul de Jos”, finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC). Proiectul este implementat în parteneriat de SE Biotica și AO EcoContact și vine în susținerea creării Ariei Naturale Protejate de Stat – Parcul Național „Nistrul de Jos” – sporind interesul populației locale pentru oportunitățile de dezvoltare în zonă.  
Galerie Foto
Solicită o consultație de mediu

Solicitarea dvs. va fi preluată în scurt timp de către un consultant EcoContact, care vă va contacta pentru detalii.