Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, SE BIOTICA și AO EcoContact are onoarea de a invita reprezentanții mass-media la lansarea proiectului ”Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltare instituțională în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos” (2017-2021)”.
Zona ”Nistrului de Jos” a fost recunoscută în 2003 drept zonă umedă de importanţă internaţională a Convenţiei Ramsar (Zonă Ramsar). Amplasată în partea de sud-est a Republicii Moldova, preponderent pe teritoriul raioanelor Căuşeni şi Ştefan-Vodă (malul drept al Nistrului) şi parţial Slobozia (malul stâng al Nistrului), zona oferă o diversitate unică de plante și animale. Mai mult, regiunea are un potențial turistic, economic și cultural încă neexplorat pe deplin. În acest context, proiectul are menirea să susțină crearea Ariei Naturale Protejate de Stat – Parcul Naţional „Nistrul de Jos”. (Pentru mai multe detalii privind proiectul vedeți fact-sheet-ul)
Lansarea proiectului va avea loc Joi, 29 Martie, cu începere de la ora 10.00, în incinta Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, str. Constantin Tănase, 9, Sala de conferințe (biroul 740, etajul 7).
La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților centrale și locale (inclusiv reprezentanți ai Consiliilor Raionale și a primăriilor din Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”), reprezentanți ai donatorilor și partenerilor de dezvoltare, precum și a societății civile. În cadrul evenimentului se vor discuta oportunitățile de valorificare a potențialului ecologic, turistic, economic și cultural al zonei. (Pentru mai multe detalii vedeți Agenda).
Evenimentul este consacrat Zilei Mondiale a Apelor 2018, marcătă la 22 Martie.
Pentru a confirma prezența la eveniment, precum și pentru orice detalii suplimentare, vă rugăm să contactați persoana de contact: Ecaterina Vâlcu, Ofițer de comunicare, EcoContact, e.valcu@vox.md, tel. 060350719