Odată cu relaxarea măsurilor de siguranță (impuse pe perioada carantinei), membrii AO EcoContact au reluat vizitele în teren, în zona Prutului de Jos, pentru a stabili noile acțiuni și măsuri ce urmează a fi întreprinse în colaborare cu factorii de decizie din Cahul.
Astfel, la 20 mai 2020, au fost fost organizate întruniri de lucru în teren, cu participarea reprezentanților din cadrul a 7 primării (din satele Vadul-lui-Isac, Colibași, Brînza, Văleni, Slobozia Mare, Cîșlița Prut, Giurgiulești).
Subiectele de discuție s-au axat, în principal, în jurul procesului de colectare a datelor privind planul de dezvoltare socio-economic la nivel local. Totodată, au fost reiterate necesitățile APL-urilor în stabilirea și integrarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în documentele de politici locale. Precizăm că măsurile respective urmează a fi aplicate în baza evaluării vulnerabilității climatice.
De asemenea, au fost luate în considerare și perspectivele de prevenire a impactului schimbărilor climatice la nivel local, cu accent pe consolidarea capacităților factorilor decizionali și sporirea gradului de conștientizare a populației vis-a-vis de protecția resurselor naturale în zonele protejate, cum este Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”.
Activitatea a avut loc în cadrul proiectului Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”, finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare și implementat de AO EcoContact în parteneriat cu Centrul de Consultanță Cahul.