EcoContact participă, în calitate de delegat al societății civile din Republica Moldova, la cea de-a 14-a Adunare anuală a Forumului Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic - O societate civilă rezilientă pentru un Parteneriat estic mai ambițios.
Evenimentul se desfășoară la Praga, în perioada 5 – 7 decembrie curent, și întrunește peste 200 de organizații ale societății civile, precum și factori de decizie din Parteneriatul Estic și din UE, pentru a discuta despre provocările actuale, despre rolul societății civile și despre modul în care se poate asigura reziliența acesteia pe viitor.
În context, pe agenda de discuții au fost incluse subiectele: consolidarea securității energetice prin cooperarea multilaterală în cadrul Parteneriatului estic; sprijinul acordat societății civile din țările membre în contextul actual; abordarea impactului războiului asupra mediului într-un mod durabil; cooperarea în materie de securitate în cadrul Parteneriatului estic: rezistența la regimurile autoritare și consolidarea rezilienței societății civile.
Directoarea executivă A.O. EcoContact, Natalia Guranda, împreună cu alți membrii ai platformei, vor transmite mesaje cheie privind problemele și preocupările de mediu ale țării noastre, dar și sugestii privind direcțiile unde Parteneriatul Estic ar trebui să își focuseze eforturile.
Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic este o platformă regională non-profit, non-guvernamentală a societății civile, menită să promoveze integrarea europeană, să faciliteze reformele și transformările democratice în țările membre ale Parteneriatului Estic.