Nu rata ultima sesiune de informare privind Programul de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și Justiția verde”

Nu rata ultima sesiune de informare privind Programul de granturi mici „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și Justiția verde”

Luni, 11 martie 2024, va avea loc ultima sesiune de informare (în format online) privind lansarea Programului de granturi mici (PGM3) „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și Justiția verde”, care se desfășoară în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, cu susținerea financiară a Suediei. Sesiunea va demara la ora 10:00 online, Zoom:    

https://us06web.zoom.us/j/6590721935?pwd=Rlkra1NWODcxVmRSMUxHaG5XcFlOdz09

Începând cu luna februarie, EcoContact a desfășurat un șir de sesiuni de informare (în format fizic), în raioanele Fălești, Hîncești, Căușeni. Cei peste 70 de participanți au fost informați despre scopul PGM, care vizează susținerea inițiativelor privind soluționarea problemelor de mediu locale, promovarea, sprijinul și facilitarea participării publicului la luarea deciziilor și elaborarea regulamentelor locale cu aspecte de mediu. 

Aplicanții la PGM pot fi organizații neguvernamentale (ONG, AO) din domeniul protecției mediului și dezvoltării durabile înregistrate în Republica Moldova, care activează în raioanele Hîncești, Fălești, Căușeni și Ialoveni. Totodată, ONG-urile înregistrate în stânga Nistrului pot participa la PGM doar în parteneriat cu aplicantul - ONG înregistrat în RM). 

Astfel, PGM va susține proiectele care vizează următoarele exemple de probleme și activități

  • poluarea aerului, apei și solului la nivel local; 
  • generarea excesivă a emisiilor de gaze cu efect de seră în urma activităților economice neautorizate; 
  • activități silvo-tehnice ilegale (tăieri ilicite); 
  • susținerea conservării, reabilitarea biodiversității și ariilor naturale protejate; 
  • activități educaționale în domeniul protecției mediului și accesul la justiție pe probleme de mediu; 
  • creșterea potențialului de adaptare la schimbările climatice al comunităților locale; 
  • gestionarea deșeurilor; 
  • integrarea aspectelor de mediu în planificarea politicilor și activităților de dezvoltare la nivelul autorităților publice locale (nivelul I și II); 
  • asigurarea transparenței decizionale în procese de luare a deciziilor de mediu, inclusiv prin organizare de dezbateri publice, consultări. 

Valoarea maximă a grantului poate fi 400 000 MDL (buget total), în funcție de experiența ONG-lor în implementarea proiectelor. 

Termenul-limită de depunere a dosarului cu propunerea de proiect la PGM3 este 31 martie 2024, prin expediere electronică a dosarului la adresa grant@ecocontact.md.  

Întrebările și informațiile privind procesul depunerii propunerilor de proiecte sunt acceptate până pe data de 21 martie 2024, inclusiv pe adresa de email: grant@ecocontact.md  cu subiectul APEL PGM3 2024 până la data 21 martie 2024. 

Vezi mai multe detalii despre PGM, inclusiv Ghidul de implementare, precum și alte documente de aplicare aici: https://www.ecocontact.md/ro/post/lansarea-apelului-de-concurs-editia-a-treia-in-cadrul-programului-de-granturi-mici-pentru-ong-uri-cetateni-activi-pentru-un-mediu-sanatos-si-justitie-verde/ 

Galerie Foto
Solicită o consultație de mediu

Solicitarea dvs. va fi preluată în scurt timp de către un consultant EcoContact, care vă va contacta pentru detalii.