Eticheta ecologică europeană: cum și cui se oferă?

Eticheta ecologică europeană: cum și cui se oferă?

Eu EcolabelÎnființată în 1992 și recunoscută în Europa și peste tot în lume, Eticheta Ecologică Europeană este o etichetă de excelență ecologică acordată acelor produse și servicii care întrunesc înalte standarde ecologice pe tot parcursul ciclului lor de viață: de la extracția materiei prime, la producție, distribuție și eliminare.

Eticheta ecologică a UE promovează economia circulară, încurajând producătorii să genereze mai puține deșeuri și CO2 în timpul procesului de fabricație. De asemenea, criteriile UE privind eticheta ecologică încurajează, companiile să dezvolte produse durabile, ușor de reparat și reciclat.

Companiile care doresc să-și reducă impactul asupra mediului și să garanteze eficiența acțiunilor lor de mediu trebuie să respecte criterii de etichetare ecologică foarte stricte, iar acest lucru este verificat de către terțe părți.

Chiar dacă logo-ul este simplu, criteriile de mediu pentru obținerea lui sunt dure și numai cele mai bune produse, care sunt mai prietenoase cu mediul, au dreptul să poarte eticheta ecologică a UE. Criteriile sunt stabilite la nivel european, în urma unei largi consultări cu experții, iar eticheta în sine este acordată doar după verificarea faptului că produsul respectă toate aceste criterii de performanță de mediu.

Eticheta UE ecologică este o etichetă în care consumatorii pot avea deplină încredere.

Un fapt îmbucurător este că multe companii consultă aceste criterii atunci când își doresc să dezvolte diverse liniile de produse, pentru a putea pune în aplicare cele mai bune practici ecologice

Astăzi, eticheta ecologică europeană acoperă o gamă largă de produse şi servicii, care se extinde continuu. Grupele de produse care se etichetează ecologic includ produse de curăţare, aparate, produse din hârtie, textile, produse pentru casă şi grădină, lubrifianţi şi două tipuri de servicii: cazare turistică şi camping.

AO EcoContact prin intermediul programului EU4Environment implementează proiectul privind transpunerea Regulamentului CE 66/2010 și crearea mecanismului de eco-etichetare în Republica Moldova.

Surse:  www.ecolabel.eu

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/index_en.htm

Solicită o consultație de mediu

Solicitarea dvs. va fi preluată în scurt timp de către un consultant EcoContact, care vă va contacta pentru detalii.