La 24 Aprilie, EcoContact şi BIOTICA au avut o întrevedere cu autorităților publice locale din raionul Căuşeni, în cadrul proiectului ,,Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltare instituțională în Zona Ramsar ,,Nistrul de Jos”.
La întrevedere au participat reprezentanţi ai primăriilor: Cârnățeni, Plopi-Știubei, Copanca, Grădinița, precum şi vicepeședintele și reprezentanții Consiliului raional Căuşeni. În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte de implementare a proiectului, cât și necesitatea creării Consiliului de administrație a Zonei Ramsar. În mod aparte, s-a discutat despre componența consiliului, atribuțiile și competența acestuia. Reprezentanții autorităților şi-au exprimat suportul pentru implementarea proiectului și creării Consilului de Administrație a Zonei Ramsar. Totodată, aceştia au propus de a elabora un plan de acțiuni comune cu autoritățile publice locale din raionul Ștefan-Vodă, vizate în proiect, în care să fie prioritizate problemele acestei zone.
Întrevederea face parte din eforturile de implementare a proiectului ,,Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltare instituțională în Zona Ramsar ,,Nistrul de Jos”, finanţat de Agenția Austriacă de Dezvoltare, din fondul programului Austriac de Dezvoltare și Cooperare şi co-finanţat de Agenţia de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională Suedeză. Perioada de implementare a proiectului este de 4 ani (decembrie 2017 – noiembrie 2021) şi vine în susţinerea creării Ariei Naturale Protejate de Stat – Parcului Naţional „Nistrul de Jos”. Proiectul implică o gamă largă de actori, cum ar fi autoritățile centrale și locale de resort de pe ambele maluri ale râului Nistru, populația locală și mass-media.
Opiniile exprimate în acest comunicat nu reflectă neapărat poziția Agenției Austriece de Dezvoltare sau a Agenţiei Suedeze de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională.
Persoană de contact: Ecaterina Vâlcu, Ofițer de comunicare, AO EcoContact, e.valcu@vox.md, tel. 022 996162.