Se zice că frumusețile și caracterul maiestos al Dunării a constituit frecvent drept sursă de inspirație. La fel ca și Dunărea, Prutul de Jos reprezintă o regiune ”bogată”, dar tot și odată puțin apreciată. Pentru a celebra ziua Dunării, EcoContact împreună cu CNM au organizat în data de 28 iunie un tur prin Rezervația Biosferei ”Prutul de Jos” pentru a descoperi o parte din istoria acestea, dar și de a învăța cum trebuie și este necesar de a acționa pentru a proteja și tot și o dată a promova o arie protejată.
Astfel, un șir de absolvenți dar și practicieni juniori din domeniile de jurnalism, chimie, biologie au luat cunoștință cu speciile existente în regiune, provocările ce țin de poluare, impactul schimbărilor climatice, potențialul de dezvoltare a regiunii și necesitățile pe care le are aceasta în continuare.
Activitatea dată a fost realizată cu scop de a promova, la nivel national, Rezervația biosferei ”Prutul de Jos”, importanța ei și a ecostemei acesteia , de a crește gradul de sensibilizare privind activitățile de protecție în ariile protejate de stat în contextul aspectelor de schimbări climatice.
EcoContact, în proiectul Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în Rezervația Biosferei ”Prutul de Jos” implementat în parteneriat cu CCE Cahul și finanțat de ADA cu fonduri ADC, planifică să realizeze în anul care vine un șir de activități ce vor avea drept scop prezervarea zonei și promovarea Rezervației prin amenajarea și renovarea parțială a sediului și a zonei adiacente acesteia.
Trăiască Dunărea!