Circa 400 de elevi din clasele gimnaziale, care își fac studiile la instituțiile de învățământ din zona Rezervației biosferei ”Prutul de Jos”, au participat în campania de informare și sensibilizare privind importanța valorii patrimoniale a zonei respective sub aspect turistic și de recreere, sub aspect științific și ecologic. Astfel, pe parcursul lunilor februarie și martie, în cadrul orelor de ecologie și biologie, tinerii din localitățile Brînza, Colibași, Slobozia Mare, Roșu, Crihana Veche, Giurgiulești, Andrușul de Jos, Andrușul de Sus, Văleni, Manta, Cîșlița Prut, Vadul lui Isac și mun. Cahul, au aflat și vor promova, la rândul lor, dezvoltarea spiritului civic, dragostea față de natură, atitudini și comportamente responsabile față de aceasta.
În cadrul orelor educative, s-a acordat o atenție deosebită la informarea și educarea elevilor cu privire la importanța conservării ecosistemului în zonele naturale protejate, cum ar fi Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”, precum și asupra problemelor de mediu și impactului schimbărilor climatice.
Olga Petcu, profesoară la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, s. Slobozia Mare: ”Materialul a fost util. Tematică actuală, binevenită, elevii au aflat despre diversitatea impresionantă a habitatelor și a formelor de viață pe care le găzduiește acest patrimoniu natural, au fost informați și sensibilizați privind păstrarea valorii ecologice a Rezervației biosferei ,,Prutul de Jos”, de ce este importantă o arie protejată. Elevii sunt viitorul comunității, care trebuie să conștientizeze necesitatea protecției, dar și menținerea acestui mediu natural.”
Basarab Felicia, elevă în clasa a VIII-a la I.P. gimnaziul ”Grigore Racoviță”, s. Andrușul de Sus: Aceste ore ne-au reamintit că pentru a proteja Rezervația Biosferei ”Prutul de Jos” este important să citim panourile de informare și să-i informăm pe cei ce nu știu despre, dar și să respectăm ceea ce ni se cere. Pentru a proteja conservarea și utilizarea rațională a resurselor naturale de a menține practicile locale și cunoștințele în valorificarea acestor resurse.”
Oprea Dan, elev în clasa a 8 VIII-a, Gimnaziul Mihai Eminescu, s. Crihana Veche: ”Lecțiile despre protejarea mediului sunt utile, îmbogățindu-ne cunoștințele generale. O arie protejată, la rândul ei, protejează speciile de animale care sunt pe cale de dispariție.”
Pambuc Nicoleta, elevă în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic ”Mihai Sadoveanu, s. Giurgiulești: ””Protecția biodiversității este unul dintre cele mai prioritare domenii de activitate la nivel global, regional și local. Această rezervație contribuie la protecția de floră și faună, precum și habitatul acestora.”
Ivanov Victoria, elevă în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Academician Ion Bostan”: ”La protejarea Rezervației biosferei ”Prutul de Jos” putem contribui activ în diferite grupuri de voluntariat, anume prin curățenie și infirmarea mai multor persoane despre importanța zonei.”
Acțiunea face parte din campania de informare și sensibilizare a populației locale, desfășurată de AO EcoContact și AO Centrul de Consultanță Ecologică Cahul în cadrul proiectului Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”, cu susținerea financiară a Agenției Austrice pentru Dezvoltare din fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.