Astăzi, 15 noiembrie 2024, EcoContact a desfășurat cea de a doua sesiune de instruire organizațională pentru ONG beneficiarii programului de granturi mici (PGM) „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” privind subiecte ce țin de raportarea implementării proiectelor, precum și aspecte de sustenabilitate a activităților inițiate sau realizate. Evenimentul a avut drept scop facilitarea schimbului de experiență între beneficiarii din cele 7 raioane-țintă ale proiectului, inclusiv din regiunea transnistreană, prin încurajarea dialogului deschis și prezentarea succeselor și progresului în implementare a proiectelor.
Pe parcursul întâlnirii, participanții au avut oportunitatea de a împărtăși realizările și provocările întâmpinate, au analizat lecțiile învățate și au împărtășit exemple de bune practici.
Un alt obiectiv al instruirii a constituit oferirea de suport metodologic și explicativ în ceea ce privește procesul de raportare intermediară și finală, cu accent deosebit pe aspectele legate de durabilitatea proiectelor, precum și întocmirea rapoartelor narative și financiare. Totodată, beneficiarii au fost instruiți în privința documentelor necesare pentru realizarea achizițiilor, stabilirea parteneriatelor, redactarea rapoartelor și identificarea modalităților de atragerea a noilor proiecte. De asemenea, participanții la instruire au fost informați despre metodele de promovare a rezultatelor obținute și despre importanța asigurării vizibilității proiectelor, în special, în comunitate.
„Aceste sesiuni de instruire sunt o oportunitate importantă pentru a sprijini beneficiarii în implementarea proiectelor și a asigura schimbul de experiență și bune practici. Este foarte important ca proiectele susținute în cadrul programului să fie sustenabile și să aibă un impact pe termen lung în comunitățile locale”, a declarat managerul PGM EcoContact, Ion Marin.
PGM „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde” se desfășoară în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de EcoContact, cu susținerea financiară a Suediei.