Două maluri ale Nistrului – împărtăşesc aceleaşi probleme comunitare şi direcţii de dezvoltare

Două maluri ale Nistrului – împărtăşesc aceleaşi probleme comunitare şi direcţii de dezvoltare

La 12 martie, a fost demarat cel de-al 3-lea ciclu de instruiri din cadrul proiectului „Acces pentru Succes – parteneriat pentru dezvoltare durabilă comunitară”.

29136011 2088983751126742 5676383337517608948 N 300x225Acest ciclul final de instruiri este dedicat dezvoltării de proiecte. În decursul a trei zile de instruiri, partenerii dintre cele două maluri ale Nistrului vor lucra la primii pași de dezvoltare a unui proiect comun. Stabilirea obiectivelor şi a scopurilor, definirea activităților şi bugetului – sunt etapele care vor permite participanților să perceapă modul în care proiectul duce la obţinerea rezultatelor scontate.

Ca urmare a primelor două sesiuni de instruiri, participanții au identificat resursele comunitare, au consultat populaţia locală pentru a identifica domeniile prioritare de dezvoltare, au discutat în detaliu fiecare dintre priorități și au prezentat ideile de proiecte posibililor parteneri. Acest proces a demonstrat, că comunităţile de pe ambele maluri ale Nistrului, împărtăşesc aceleași probleme, şi se orientează spre aceleași domenii de dezvoltare. Astfel, proiectul va permite apropierea comunităţilor de pe ambele maluri ale Nistrului pentru rezolvarea problemelor comune, iar la etapa următoare participanţii vor beneficia de un program de granturi pentru realizarea proiectelor comune de dezvoltare comunitară.

Al 3-lea ciclu de instruiri durează între 12-21 martie şi implică instruirea a 3 grupuri de beneficiari.

„Acces pentru succes: parteneriat pentru dezvoltare durabilă comunitară” (2017-2019) este un proiect realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, şi Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului de ajutor polonez. Proiectul are drept scop dezvoltarea comunităților locale pe ambele maluri ale Nistrului, prin aplicarea modelului de dezvoltare comunitară ABCD (Assets-Based Community Development).

Mai multe informaţii privind proiectul A2S le găsiţi pe: a2s.vox.md